keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Teak , Kirppishamsterin lempipuumateriaali

Olen aina pitänyt teakista,  se on puu jonka syyt ovat kauniskuvioiset ja sen värisävy on lämmin.
Kirppiksiltä olen löytänyt vaikka mitä ja hyvin edulliseen hintaan, koska hoitamattomana teak harmaantuu. ja jopa halkeilee. Kirppishamsterin kaapissa on aina ihmeainetta Oy Åströmin Jälk Turussa valmistamaa Teak care puuöljyä. Sitä kun sivelee teak esineen pintan , niin se on kuin uusi.Jos puupinta on harmantunut pahasti, niin hion pinnan kevyesti hienolla santapaperilla  ja öljy imeytyy paremmin.

Lapsena minulla oli 60-luvulla pieni tiikkinen hiiririntaneule takinkauluksessa. Se oli minulle hyvin tärkeä, mutta hukkui vuosien saatossa. viime syksynä sain ystävältäni lahjaksi uuden hiirulaisen.

 


Kirjahyllyssä asustaa pöllöperhe. Äitipöllö on itseasiassa lautasliinateline jonka takana on tarra, jossa lukee Handmade in Finland design V.E: Nybäck. pikkupöllöt ovat suola- ja pippurisirottimet





Kirppishamsteri on hamstrannut kynttilänjalkoja, Malmön kierrätyskeskuksesta, ruotsista-
hienot munakupit,norjalaisia teak -päisiä salaatinottimia ja kastike- ja keittokauhoja,leikkuulautoja, tarjottimia kaikkea hauskaa. Ruotsi ja Tanska ovat teakmaita, jossa on tehty hienoja esineitä. Ruotsissa Karl Holmberg  valmistaa teak esineitä . Suomessa mm. Luhti oy ja Backman ovat  olleet teak esineiden valmistajia. 



Alla tanskalainen pippurimylly, hyvin kauniisti työstettyä puuta.

4 kommenttia:

  1. Minusta muuten tuntuu, että minullakin on ollut tuollainen samanlainen hiiririntakoru. Siinä oli ihan ohut nahkahäntä ja pikkiriikkinen hakaneula millä se pistettiin kiinni.

    VastaaPoista
  2. Kyllä tuolla hiirellä on nahkahäntä ja pienet pyöreät nahkakorvat. Silmät ovat samanlaiset lasi jalokivet kuin oli niissä sormuksissa joita löytyi suklaisista pääsiäismunista j jotka koristivat pikkutyttöjen sormia.

    Teakpöllöillä on myös pienet nhkaist tupsut, ne taitavat olla huuhkajia.

    VastaaPoista
  3. Täällä toinen tiikkihullu ilmoittautuu :) Ja tietysti 60-luvulla mullakin oli hiiri rinnassa, ja voi sitä suru kun se hukkui, jo silloin lapsena.
    Ihana blogi sulla, tänne jään, eikä minua saa täältä pois kulumallakaa.
    Vilkuttaa*** 50-60-lukuhamstraaja wihtori

    VastaaPoista
  4. Tervetuloa Wihtori. Tiikkihulluus on paha tauti, johon on vain yksi hoitokeino lisää tiikkiä.
    Sinulla on myös kivat sivut. liitän ne myös suosikkeihin.

    VastaaPoista