perjantai 18. helmikuuta 2011

Täysikuu, Hollannikkaat ja Reinot

Ulkona paukkuu pakkanen ja tänä aamuna oli -31,5 C . Taivasta valaisee komea täysi kuu, jonka kuvasin omassa pihassani.Pakkasella hamsterista ihaninta on hipsuttelu kotona villasukissa ja Reinoissa.
 Kotona on vaaleansiniset reiskat ja töissä ruskeat. Reinoja hamsteri aloitti käyttämään jo opiskeluaikana, kun asui vuokralla vanhan omakotitalon yläkerrassa.

Hollannikkaita olen käyttänyt  koko pienen ikäni, ne olivat sisäkenkinäni koulussa. Silloin ne olivat joko Schollin tai Bergmannin valmistamia yleensä mokkanahkaisia joko punaiset tai siniset väriltään. Kirppishamsteri oli kovin tyylikäs koululainen kun yllä oli äidin Marimekon kankaista ompelemia A-linjaisia mekkoja ja hollannikkaat jalassa.

Hollannikkaat ovat kätevät kesäkeleillä, amukaste ei haittaa jos vie jätettä lämpökompostoriin tai käy postilaatikolla.
Eilen löysin kirppikseltä  kympillä uudet hollannikkaat. Ihan käyttämättömät ja Nanson valmistuttamat. Jonkun epäonnistunut hankinta on toisen onni.
Tänään hamsteri lähti töistä kotiin kirppiksen kautta, tavoitteena löytää joku aikausilehti luettavaksi, mutta mukaan tarttui Gunvor Olin-Grönqvistin ( GOG ) Arabialle suunnittelema Suvi kynttilänjalka vitosella. Minulla on ennestään saman sarjan suojaruukku ja  maljakko. Hollannikkaista ja niittykukkakoristellusta kynttilänjalasta tulee mieleen kevät joka voisi jo tulla.

5 kommenttia:

 1. Minäkin muistan, miten minullakin monet vuodet meni hollannikkaissa. Minullakin on vaaleanpunaiset reinot kotikenkinä, sekä saman sarjan maljakko kuin sinullakin. Ollaanko vähän samankaltaisia, ainakin näiltä osin?

  VastaaPoista
 2. Muistan mummolassa olleen tuollaisen Arabian maljakon. Minneköhän se on kadonnut mummon kuoltua...

  VastaaPoista
 3. Hei, löysinpä täältä kivan kirppistelijän blogin. Hienoja löytöjä!!

  VastaaPoista
 4. Auli taidetaan olla ja samaa ikäluokkaakin, niin on samankalataisia muistoja.

  Hyvä mieli, tervetuloa seuraamaan blogia, sehän on vielä aivan tuore tammikuussa aloitettu.

  VastaaPoista
 5. Gunvor Olin-Grönqvist suunniteli Suvi -sarjan vuonna 1981 Arabialle. Siinä on erikokoisia maljakoita ja kynttilänjalkoja, kukkaruukun suojuksia ja kukka-amppeleita.

  VastaaPoista