lauantai 5. maaliskuuta 2011

Eurolla kynäteline

Perjantaina löytyi kirppikseltä   tällainen esine. Hintalapussa luki kynäteline 1 eurolla.Kyseessä ei kuitenkaan ole kynäteline, vaan Kupittaan Saven valmistama kukkapohja, jonka voi laittaa maljakkoon ja asetella sen reikiin kukat. Näitä kukkapohjia on kahta kokoa, kuvassa isompi. Ne on mattapintaisia tai kiiltävällä lasituksella varustettuja. Värejä on todella paljon ja samoin löytyy kirjavia.:mm. turkoosia, fuksianpunaista, valkoista, vaaleanvihreää, ruskeaa. jne.Ystäväni kerää näitä koristeeksi pöydän päälle.

Kupittaa on muutenkin ajankohtainen, koska siitä on juuri ilmestynyt kirja Keräilijän aarteet sarjassa.
Kirppishamsterilla on muutama muukin arkinen Kupittaan esine.
Suosikkini on tämä kynttilänjalka, jonka muotoilu on mitä kauneinta ja puhdaspiirteisintä 1950-lukua.
Kupittaan savi on valmistanut monenlaisia hyvin kauniita kukkaruukkuja.Niitä ei kirppiksellä yleensä tunneta , joten niitä saa edullisesti.
Keskellä oleva musta ruukku , jossa on anopinkieli on Kupittaan valmistama. Hamsterillaon samaa ruukkumallia pienempää kokoa, ne ovat peräisin lapsuuden kodista. Kirppishamsterin pesässä kaikki kukkaruukut ovat kirppislöytöjä, joko Araibiaa, Kupittaata tai Keraa. Kuvassa etualalla on on Gunvor Olin-Grönqvistin  Arabialle suunnittelemaa Kerää, jota löytyy useampi ruukku. Sitä on valmistettu sekä oliivinvihreänä että harmaansinisenä. Isoimpiin ruukkuihin ei ole alkuperäistä lautasta, mutta olen korvannut ne samanvärisillä Kosmoksen teekuppien lautasilla,.

Pari vuotta sitten Arabian kukkaruukkuja sai halvalla, parilla eurolla kirpputoreilta, mutta  hinnat ovat nousset 5-10€ ja enemmänkin koosta, Arabian pohjaleimasta ja onko alustalautanen  mukana riippuen. Kirppiskukkaruukut ovat silti edullisempia, kuin vastaavat uudet.

Lopuksi pieni hassu esine. Lapsuuden kodissa samanlainen  palveli vieraiden tuhkakuppina, kun kotona ei kukaan tupakoinut. Hamsteri löysi vastaavan näköisen pienen  virsun eurolla kirppikseltä viime syksynä.
Virsun pohjassa on tarra jossa lukee N:o 744, Väri:Ke  (eli keltainen)  Hinta:140 mk.
Pohjaan on maalattuna Made in Finland ja nimikirjaimet. Näitä virsuja on tehty myös matkamuistoiksi jolloin virsuun on maalattu paikkakunnan nimi. 
JK . Kirppishamsterin jälkikirjoitus

Wihtorin kommentin innoittamana kaivoin kaapista esiin ainoan Kupittaan kulhoni ja pikkuruisen  (halk 7 cm) Heinolan aiheisen lautasen.


 

5 kommenttia:

 1. Kupittaa ja Kera ja Ara aaah, ihanuuksia kaikki.
  Itselläni on aarteina käsinmaalattuja kasvi/kukka-aiheisia savikippoja ja -lautasia olohuneessa tietenkin sekä kaksi Okki Laineen maljakkoa.
  Täytyykin tehdä niistä postaus joskus :)

  VastaaPoista
 2. No vau :) Ihanat !
  Viel kun sais Laila Zinkiä !

  VastaaPoista
 3. Muistan lapsuudestani tuon kukkamaljakkomöllykän. Meillä oli semmoinen mutta tumman ruskea. Kukkaruukutkin on tuttuja, mullakin muutama.

  VastaaPoista
 4. Hienot ruukut... minulla on noin 70 Kupittaan kukkaruukkua, kirppareilta ym. kerättyjä 20 vuoden aikana. Mutta tuota mallia vaaleansinisenä ei ole!

  Onnea keräilyyn!

  VastaaPoista
 5. kiitos tuostakin tiedosta, eli tuo kukkapohja. Olen aina uumoillut että olisi tähän käyttöön minulla kun löytyy tummanpunainen tuollainen.
  Kiitos t. Maria

  VastaaPoista