torstai 7. huhtikuuta 2011

Chymos purkit

Lappeenrannassa toimi Saimaan rannalla Chymoksen  tehtaat. Chymos perustettiin 1906 ja se siirtyi Lappeenrantaan 1922. 1990-luvulla  Fazer osti sen. Chymoksen tunnetuimpia tuotteita olivat  Marianne ja Julia karamellit. Tehdas valmisti myös mehuja ja hilloja, tarkoittahan tehtaan  kreikkalainen nimi juomaa.

Vuonna 1962 suunnitteli  Ulla Procopé  hillopurkin, mesimarjahillolle. Purkkia valmisti Arabia.
Näitä pieniä purkkeja on sekä sinisiä että ruskeita.Kirppishamsterilla on tuollainen sininen hillopurkki. Chymoksella on myös kauniita peltipurkkeja, ruskea- ja keltapalloiset ovat Julia karamellien purkkeja ja tuttuhan on myös punavalkoraitainen Marianne karamellien purkki.

5 kommenttia:

 1. tuo syntymävuoteni hillopurnukka on kaunis !

  VastaaPoista
 2. En olekaan ennen nähnyt tuollaisia Julia-karkkipurkkeja. Tosi kivan näköisiä!

  VastaaPoista
 3. Julia-karkkipurkkien pohjassa on etiketti jossa lukee Julia suklaakonvehteja. Kumpikin purkki on löytynyt Lappeenrantalaiselta kirpputorilta tietystikin.

  VastaaPoista
 4. Mitäs tommosen Chymoksen hillopurkin hinta mahtaa olla, menin meinaan semmosen juuri vähän aikaa sitten myymään, kiinnostaa vaan, että lähtikö liian halvalla ;) ??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Chymos purkkien hinnat vaihtelevat kysynnän ja purkin kunnnon mukaan. Itse en maksaisi 20€ enempää. Silloin purkin pitää olla priimaa ja pohjassa leimat.

   Poista