sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Peltisiä keittiön säilytystölkkejä 1900-luvun alkupuolelta

Kirppishamsteri on perinyt kauniita peltisiä säilytystölkkejä mummolastaan. Niiden koristeena ovat siniset hirvet etuosassa, sivuilta löytyy peura ja poro. Näissä on säilytetty jauhoja, kahvia, perunajauhoja ja olen kuvissa nähnyt kauraryynitölkin myös. Hamsterilla on  samaan sarjaan kuuluvia peltisiä maustepurkkeja.: muskotti, pippuri, kardemumma ja kaneli lukee niiden kyljissä. Hirvipurkit  ovat Suomessa tehtyjä, valmistaja on gws eli Gabriel Wilhelm Sohlberg. oy. Veikkaisin tyylistä ja mummon ja vaarin avioitumisajasta päätellen valmistusajaksi 1920-30-luvun.Purkeista löytyy pieni gws logo.Hirvipurkkien vieressä hollantilaispojalla kuvitetun   kahvipurkin Kirppishamsteri löysi liki 10 vuotta sitten parilla eurolla.
Pienten hirviaiheisten maustepurkkien lisäksi  minulta löytyy lahjaksi saatu tuulimyllypurkki ja hiljan kirppikseltä löytämäni kukka-aiheinen purkki joka maksoi 5€. Peltisen maustepurkkiteline on myös kirppislöytö  kuuden vuoden takaa. Muista kuin hirvitölkeistä ei löydy mitään valmistajatunnuksia.

Kirppishamsteri kävi pikaisesti Ruotsissa viime viikolla ja mukaan tarttui uusi aikakausi lehti Retro, sen viimeisin numero on jo myynnissä Suomessa. Aivan ihana lehti kaikille  retroilijoille.

5 kommenttia:

 1. Kivoja nuo hirvipurnukat! :) Tosi hienoja:) Ja mukava blogi sinulla täällä :) tykkään :)

  VastaaPoista
 2. Voi ihanuus noita peltipurkkeja!!! Tuollaisia en ole ennen nähnytkään, todellisia löytöjä :)
  ♥-terkkuja SisustEllenistä

  VastaaPoista
 3. Hei, tykkään myös noista Hirvi-purkeista ja on ilo omistaa 1 kpl :) Hieno blogi sinulla ja täynnä mielenkiintoista retroasiaa!

  VastaaPoista
 4. löytyy teksti kanne takareunasta hyvin pienellä
  g w sohlberg

  VastaaPoista
 5. Ihanat hirvi purkit :) Kivaa tiistai iltaa :)

  VastaaPoista