sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Décembre ja Marimekko

Viikolla Kirppishamsteri sai hamstrattua 5 eurolla punaisen Décembren salaattikulhon. Viime kesänä hamsteri kävi Loviisan vanhan rakentamisen päivillä, joka on aivan ihana tapahtuma kaikille jotka pitävät vanhasta ja siellähän on pihakirppis poikineen  osana tapahtumaa. Eräältä tällaiselta löytyi punaiset Décembren salaatinottimet eurolla. Nyt on  kesän grillaushetkiin on salaatille tarjoiluvälineet.

Mikä on Décembre? Marimekon Armi Ratia perusti yrityksen v. 1970 erilaisten sisustavaroiden ja Marimekon markiisikassien  suunnittelua ja markkinointia varten. Décembren pääsunnittelija oli Ristomatti Ratia. Tunnetuimpia tuotteita ovat Palaset tuotteet, klassinen Mari olkalaukku (1971). Vuonna  1983 Décembren toiminta itsenäisenä yrityksenä loppui ja toiminnasta jäi jäljelle Sulkavan laukkutehdas, jonka yhteydessä on muuten hyvä tehtaanmyymälä.

Kirppishamsteri on hamstarnnut erilaisia Décembren muovituotteita, joita  yritykselle valmisti porilainen
Karhumuovi oy. Décembren tuotteissa on aina yrityksen nimi, mistä ne erottaa uudemmista samankaltaisista.


Henkarit ovat ihan arkikäytössä vaatehuoneessa.


Décembre teetti peltitölkkejä ja tarjottimia GWS:llä ja aiemmissa postauksissa on näkynytkin tämä  sinivalkoinen tölkki, mutta laitetaan se vielä kerran , jotta on esimerkki peltitavaroita.


Kirppishamsterilla on 3 kpl Palaset kirjahyllyn osaa ja ne sopii hyvin Lundian peruskirjahyllyyn, jossa käytän niitä lehtien ja kirjasten säilutykseen.  Décembren  tuotteet ovat olleet vielä toistaiseksi edullisia muutaman  euron kappale, paitsi Palaset kirjahyllyn osat..

2 kommenttia:

  1. Heippa! Törmäsin tänne blogiisi sattumalta, ja huomaan että meillä on aikalailla samanhenkisiä harrastuksia ;-) Jäänpä seurailemaan!

    Ai niin, ja minulla on vieläkin harmi hampaankolossa, kun mieheni vei muutossa vahingossa roskiin minun tuollaisen ison vihreän muovihenkarin, joka oli vieläpä äitini vanha...

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa seurailemaan, sama juttu olen heittänyt vahingossa menemään tai laittanut kiertoon muutaman sellaisen tavaran jota ei olisi pitänyt tehdä ja mikä harmittaa minua.

    VastaaPoista