perjantai 25. helmikuuta 2011

yksi kahvikuppi, paluu lapsuuteen

Eilen Kirppishamsteri käveli aivan viattomana kiperässä pakkasessa Fidan  ohi  ja ihan vähän hidasteli katsoakseen ikkunaan laittetuja tavaroita. Ikkunnassa näkyi kaksi kahvikuppia  joita oli pakko mennä sisään katsomaan tarkemmin. Ne olivat juuri ne lapsuuden kahvikupit kotona 1960-luvulla.
Kun hamsteri pääsi kotiin piti keittää kahvit ja juoda ne mantelitäytteisen laskiaispullan kanssa. kuppi toi mieleen monia muistoja: minkälainen oli keittiö, kuinka hyvältä maistui äidin itse tekemät  tuoreet wienerit ja munkit maidon kanssa koulun jälkeen.Kahvin tuoksu levisi pannusta. Keittiö oli aika pieni, mutta  se oli ajan mittapuun mukaan hyvin varustettu, jääkaappi, sähköhella, siihen mahtui ruokapöytä. Asuttiin uudessa kerrostalossa, 3. kerroksessa.

 
Kahvikuppi on Arabian  Eveliina, jota valmistettiin vuosina 1965-70.
Eveliinan serikuva-koristeen on suunnitellut Esteri Tomula ja kuppi on OT -kuppimalli.

Laskiaispulla on Nanny Stillin  Riihimäen lasille suunnittelemalla sinisellä Grappo pullavadilla.  Kirppishamsterin kaikki käyttölasiesineet ovat vanhoja värilaseja eri suunnittelijoilta.

Tänään töiden jälkeen ihan vähän hamsteri piipahti lähikirppiksellä, josta mukaan tarttui Wärtsilän keltainen emalikulho 4 eurolla.Niin keväinen, niin aurinkoinen ja niin pääsiäinen.Sitä ei voinut vastustaa.

3 kommenttia:

  1. Ihania löytöjä. Tuo keltainen emalikulhokin: vau!

    VastaaPoista
  2. Jännä juttu nuo kahvikupit, mulla on yks arabian malli, josta tulee aina oma äiti mieleen.

    VastaaPoista
  3. Eikö olekkin jännä, että kuppiin voi liittyä niin paljon muistoja. Arabian pilkullisista Ping Pong kupeista tulee aina mieleen mummola ja äidin äiti. Mummo kattamassa sinipilkullisia kuppeja pitkän pirtinpöydän ääressä, lauantai oli leivontapäivä ja tuoreen ruisleivän ja pullan tuoksu leijuu ilmassa.

    VastaaPoista