perjantai 16. syyskuuta 2011

Finnish Flint, Arabian erikoistuotantoa 1970-luvulla Esteri Tomulaa tai sitten ei...

Kirppishamsterin tämän päiväinen löytö on  Sirkku -kahvikuppi  2,50€. Se on 1970-luvun tuotantoa ja  kupin  pohjassa lukee Finnish Flint Made in Filnland ja Sirkku. Arabia valmisti Finnish Flint leimalla  erityisastiasarjoja kauppaketjuille yksinmyyntiä varten. Sirkku serikuvalla valmistetut astiat  olivat SOK ketjun myynnissä ja siten myös Sokoksissa.
Viime heinäkuussa löytyi Lappeenrannan sunnuntain torikirppikseltä vastaavanlaisia  serikuva koristeltuja syviä lautasia viisi kappaletta. Nämä ovat myös Finnish Flint leimattuja, Tuula-koristeella  varustettuja ja 1970-luvun  tuotantoa. Tuula -sarja puolestaan on  Elanon ts. E-osuusliikkeen oma erityisastiasto.Tuula -koristeen suunnittelija on Esteri Tomula, mutta Sirkun kohdalla tästä on kahtaanlaista tietoa, joko se on Tomulan suunittelema tai sitten ei. Hauska, hyvin 70-lukulainen malli  Sirkku kuitenkin on. Sirkku on pelkistetympi koriste kuin Tuula, joka on sirompi ja koukeroisempi ja koristeellisempi Tomulalainen. Finnish Flint leimattuja koristeita ovat myös Elina, Raita ja Teresa koristeet. Näistä Elina on hyvin saman tyylinen ruskeavalkoinen kukka-aihe.


Lappeenrannassa on joka kesäsunnuntai koko torialueen kattava kirppis jossa tekee mukavia löytöjä. Siellä on paljon myyjiä. Ehdottomasti suositeltava kohde jos matka kesällä suuntautuu Kaakkois-Suomeen.

Mikä voimaannuttaa Kirppishamsteria syksyisenä sateisena perjantaina? Peppi Pitkätossun katsominen dvd:ltä. Peppi Pitkätossu on maailman voimaannuttavin hahmo. Hän tekee  suurella sydämellä sopivan anarkisesti ihan kaiken minkä hän tahtoo.

3 kommenttia:

  1. Eikö olekkin ja kahvi maistuu siitä tosi hyvältä. Näitä pitää metsästää lisää. Tuo Finnish Flint kun ei aukea kaikille ihmisille vielä niin hinnat on kohtuulliset tai jopa edulliset niinkuin tämän kupin kohdalla

    VastaaPoista
  2. No tuosta kupista,jos mistä kahvi maistuu niin makoisalta! Hyvää viikonloppua!!

    VastaaPoista