torstai 3. maaliskuuta 2011

Uudempia emaliesineitä

Kirppishamstrauksessa on aina välillä kuivia kausia eikä mitään mielenkiintoista löydy kirppiksiltä. Kirppishamsterin piti käydä tänään postissa ja samalla reitillä on Kontti. Sieltä löytyi Smaltumin emalimuki 5€.
Smaltum on Prahassa sijaitseva  yritys joka valmistaa iloisia ja hauskoja emaliesineitä. Ennestään olen löytänyt kahden sisustusliikkeen lopetusmyynneistä tosi edullisesti koiran vesikupin ja kummallekin koiralle omat ruokakupit, jotka tosin taitavat olla kissankuppeja alunperin, lisäksi löytyi hyvä lävikkö. Pari vuotta sitten kirppikseltä löytyi täysin käyttämätön saman yrityksen sininen perunakattila. Smaltum on nuori vuonna 2002 perustettu yritys ja  sen suunnittelija on Marketa Novotna. Sen  kotisivut löytyvät www.smaltum.cz
Smaltumin koiran vesikuppi.

Suomessa on myös nykyään emaliesineiden uustuotantoa ja pidän kovasti Hackmanin kesäkattilasta ja -kasarista, jotka ovat Dog Designin vuonna 2010 suunnittelemia. Ne ovat yhtäaikaa moderneja ja sopivasti nostalgiahenkisiä.Kuvassa kesäkattila ja takana näkyy Smaltumin perunakattila.


No löytyi tällä viikolla muutakin.Hj. Munsterhjelmin litografia  Maantie Tampereella -tosin uudempi kopio.
Taulun takana on kehystämön leima ja vuonna 1978 joku on osannut valita 1800-luku henkiset pyöreäkulmaiset kehykset. Aihe on hyvin ajankohtainen, kuvan tie näyttää siltä kuin monet pikkutiet kohta -rospuuton muokkaamilta perunapelloilta.

3 kommenttia:

 1. Kuviollinen emali on aina pop, ihania ovat.

  VastaaPoista
 2. Smaltum on minulle ihan uusi tuttavuus, mutta kuviollinen emali on pop, kuten Wihtorikin kommentoi.
  Ilolla olen laittanut merkille, että näitä uusio-vanhoja on otettu tuotantoon.
  Mukavaa viikonloppua sinulle ja hyviä kirppislöytöjä!

  VastaaPoista
 3. Samoin minusta on hienoa, että Hackmanila on uustuotantoa ja nuoria suunnittelijoita, ne ovat jatkumoa Finelin ja Wärtsilän 1950-70 lukujen emaliastioille.

  minna mukavaa ja virkistävää viikonloppua sinullekin. Sunnuntaina on tarkoitus käydä parilla kirppiksellä.

  VastaaPoista