lauantai 12. maaliskuuta 2011

Pieniä kirppisaarteita 1970-luvulta

Tällä viikolla kirppistely on jäänyt vähäisemmäksi, mutta muutaman löydön Kirppishamsteri sai kuitenkin hamstrattua.
Pienet ja kätevät luuposliininen kermakko ja sokerikko ovat Stig Lindbergin Gustavsbergille suunnittelemaa Brun linjen  sarjaa jota valmistettiin vuosina 1972-1988. Hamsterilla oli ennestään vain ruskea Kilta nekka, joten  yhteensä 4 eurolla löytyi ihan käyttötavaraa. Brun linjen on todella minimalistinen verrattuna Stig Linndbergin tunnetuihin malleihin kuten Berså, Prunus tai Adam.



Viikonlopun saldo on sitten tekstiilivoittoinen. Kontista löytyi Tampellan puuvillainen yläkappa vuodelta 1980. mutta valitettavasti hulpiossa ei näy kuosin nimeä, vain Tampella ja vuosiluku.  Kuitenkin joku on ommellut kankaasta  kivan kesäverhon.  Käytän vain yläkappaa ja sälekaihdinta, sillä keittiön ikkuna on puutarhaan.


Hamsterilla on ollut yksi hamstraustarve, nimittäin pääsiäisliinoista on pula. Yhdellä eurolla löytyi tällainen suloinen kaitaliina, jonka reunassa on kapea pitsi. Liina on 1960 tai -70 luvulta.


Kirppikseltä lähti myös mukaan 2 eurolla iloisen punainen englantilainen Worcester waren  peltitarjotin kesän puutarhakekkereihin.  Tarjotin on 1960-luvun flower poweria.




Ja kuumaa kesää odottaessa löytyi myös hellemekko.-aitoa  Finnlenen polyamidia 70-luvulta. Kyllä kestää Kirppishamsterin  istua puistopenkillä ja syödä tötterö tiikerijäätelöä nätissä ja nostalgisessa mekossa.

1 kommentti:

  1. Eihän tässä malta kesää odottaa, mutta onneksi ei ole enää montaa kuukautta lämpimämpiin keleihin.

    Blogissani on sinulle pieni tunnustus. Saa laittaa eteenpäin tai olla laittamatta, ihan miten vain. :)

    VastaaPoista