sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Laskiaissunnuntain löytö: 1970-luvun Tampellan kangas

Kävin ystäväni kansa parilla kirppiksellä, sitten oltiin ihanassa  auringonpaisteessa koirien kanssa ulkona retkellä.
Retkeilyn päälle maistui siskonmakkarakeitto ja jälkkäriksi laskiaispullat.
Kirppissaldo oli muuten laiha, mutta pöydän alla lattialla oli korissa kankaita  joukossa kaksi verhoa yhdessä 10 eurolla.
Ne ovat  Tampellalle Perttu Mentulan suunnittelemia Microform kankaita. Todella tukevaa puuvillaa yli 2 m verho. Sisustusarkkitehti Perttu Mentula (1936-2009) suunnitteli Tampellalle 1970-luvulla useita graafisia ja voimakkaan pelkistettyjä painokangaskuoseja kuten  Module, Space I, Linea Nova


Kirppishamsteri jakoi sopuisasti aarteen ystävänsä kanssa ja kummallekin oma verho, josta voi tehdämitä vain tai käyttää sellaisenaan vaikka sängynpeittona.

Viikonlopun kunniaksi vaihdon pöytäliinaa ja tällä kertaa  Marjatta Metsovaaran Tampellalle suunnittelema lappisatiini "Tutti Frutti"  1970-luvulta.


Kirppishamsteri on Tampella friikki? Kyllä, kyllä. Siihenkin johtaa juuret lapsuudesta, sillä Hamsterin isä uurasti Tampellan palveluksessa.

3 kommenttia:

 1. Hei, Tampereen tekstiiliteollisuuden lapsia molemmat: edesmennyt isäni työskenteli Verkatehtaalla!
  Namuja on nämä vanhat kuosit, alempi varsinkin on mielestäni kovin kaunis.
  Mulla oli Finskun punainen optinen omena joskus pussilakanana ja juuri huomasin, että Finlayson tekee niitä taas. Hetken teki jo mieli ostaa uusi samanlainen..

  VastaaPoista
 2. Sulla on kiva blogi ja ihania tavaroita!

  VastaaPoista
 3. Ihania kankaita! Itse löydän valitettavan harvoin Tampellaa, ainakaan noin edullisesti.

  VastaaPoista