lauantai 5. marraskuuta 2011

Syksyisiä retro löytöjä 1970-luvulta


Kirppishamsteri on tehnyt muutaman tuikitarpeellisen löydön syksyn varalle. Ne edustavat typilistä 1970-lukua Kirppishamsterin heikkouksiin kuuluu kynttilänjalat joita on useita erilaisia, nillä on helppo sopivan liinan kanssa vaihtaa sisustuksen tai kattauksen tunnelmaa. Tänä syksynä löytyi 2 Martti Metalli oy:n  valmistamaa rautaista kynttilänjalkaa. Hamsterilla on ennestään Martti-metallin teakista ja kuparista valmistettu kynttilänjalkapari.Kummastakin kynttilän jalasta löytyy Martti Metallin tarra. Nehän ovat niin tyyppillisen 70-lukulaisen näköisiä ja tukevia käytössä.   
Kynttilöiden valossa on kiva juoda kahvia tai teetä, sitä varten löytyi ruotsalainen 1970-luvun termoskannu 5 eurolla. Sen valmistaja on June Flask Ab Jönköpingistä.  Yritys ajautui vararikkoon ja Hammarplast osti sen vuonna 1975. Vanhojen termoksien ostossa kannattaa kiinnittää huomiota erityisten niiden sisusten kuntoon, sen täytyy olla moitteeton. Usein kirppiksillä myydään pahoin piintyneitä kannuja.   


 Kolmas löytö on neljä kappaletta lasisia  Kastehelmi kynttilämansetteja 2,50 euroa kappale. Kastehelmihän on Oiva Toikan suunnittelema sarja vuodelta 1964.

2 kommenttia:

  1. Tuo termari on aivan ihana. Kaunis esine esille.

    VastaaPoista
  2. Eikö olekin kaunis, netistä löytyi kuvia useammastakin saman firman erivärisestä kauniista termarista. Ruotsista löytyy mutten alan museo www.thermosmuseum.com

    VastaaPoista