tiistai 29. marraskuuta 2011

Erikoisia löytöjä jälleen:Stig Lindbergin lehdenmuotoinen vati GustavsbergiltaKirppishamsteri teki hienon löydön kirpputorilta. Pöydällä oli  pieni vati jossa luki teepussin alunen hinta 1,50€. Hamsteri otti kauniin vadin käpäläänsä ja  pyöritteli sitä. astia on virheetön ja kaunis  tyylitelty 50-lukulainen  koristelu oli herättänyt Kirppishamsterin huomion. Astian takapuolella oli käden kuva ja iso G. Lehden muotoinen vati on peräisin  ruotsalaisen Gustavsbergin tehtaan Studiolta 1950- luvulta.. Sen suunnittelija on Stig Lindberg (1916-82), ruotsalaisen designin moniottelija. 

Gustavsbergin Studion käynnisti Wilhelm Kåge  vuonna 1946 ja se toimi  vuoteen 1996 asti taidekeramiikan  ja uniikki esineiden tuottjaana.  Studiossa työskenteli useita eturivin suunnittelijoita, Stig Lindberg  kirkkaimpana tähtenään. Stig Lindberg sunniitteli astiat ja koristeet jotka käsinmaalaten toteuttivat taitavat fajanssimaalarit.  Astian takana kirjaimet P.G.
viittaavat Studion fajanssimaalariin  Giovanni Pugnoon joka työskenteli Studiolla 1950-luvulla. Jo toinen esine lyhyen ajan sisällä samalta Studiolta.

Koska kyseessä on kaunis designesine, niin arvatkaapa käyttääkö hamsteri sitä teepussiensa alla?
.. no, ei  vaan senkin päällä kaunistuksena.

2 kommenttia:

  1. Huippuhieno vati. Lindbergillä on kauniita esineitä paljon.

    VastaaPoista
  2. Minusta vati on huippu.Suomessa ei tunneta kovinkaan hyvin ruotsalaista desing siksi voi tehdä löytöjä.

    VastaaPoista