tiistai 22. marraskuuta 2011

Ruotsalaislöytö: Lisa Larsonin tonttu

Joulun ja ensimmäisen  adventin lähestyessä on hyvä kirjoittaa tästä jouluisesta löydöstä.
Lisa  Larsonin figuurit ovat suosittuja keräilykohteita Ruotsissa .Kirppishamsteri löysi yhdellä eurolla soman tonttutytön kirpputorilta. Suomessa ei Larssonin hahmoilla samaa kysyntää..

Lisa Larson syntyi 1931 ja työskenteli keraamikkona Gustavsbergilla 1953-80. Hänen suunnitelemiaan figuurisarjoja ovat mm.Lilla zoo, Skansen, ABCkvinnor, Larsons ungar. Vuodesta 1992 hän johtanut Gustavsberg Keramik Studiota joka valmistaa Larsonin hahmoja käsityönä. Studio sijaitsee Gustavsbergin vanhalla tehdasalueella Värmdo kunnassa Tukholman ulkopuolella., .Siellä on myös porsliinimuseo.
Hamsterin tonttutyttö on uudempaa tuotantoa, vanhemmissa on usein signeeraus pohjassa.Tämä on otollista aikaa löytää kirpputoreilta vanhoja joulukoristeita  ja -liinoja sekä  kynttilänjalkoja  Nostalgisia, tuttuja muistoja lapsuudesta.

2 kommenttia:

  1. Me löydettiin kerran Saarijärven kirpparilta Lisa Larssonin Unicef-sarjan Eskimo ja sillä oli hintaa neljäkymmentä senttiä...

    VastaaPoista
  2. Onpa todella hyvä löytö ja kaunis! Nyt voi tosiaan löytää jouluisia aarteita, jos joku on siivonnut jouluksi itselleen joutavia aarteita pois kaapeista ;)

    VastaaPoista