tiistai 13. syyskuuta 2011

Raija Uosikkisen koriste Pallo, Arabian lautanen

Kirppishamsteri ei ole pitkään aikaan käynnyt kirpputorilla,  tänään töiden jälkeen piti pyörähtää sadekuurojen välissä yhdellä kierroksella. Sieltä löytyi  3 eurolla yksi kappale Arabian syvää lautasta, jonka koriste on Raija Uosikkisen (1923-2004) suunnittelema Pallo.  Tämä serikuva koriste oli käytössä Arabialla vuosina 1958-1965 FF mallin astioissa. Palloa löytyy eri eri värisenä. Tänään löytyi punapalloinen lautanen ja ennestään Kirppishamsterilla on  kaksi keltapalloista syvää lautasta. Pallokoriste on viehättävän 1950-lukulainen kuten kahvikupeissa käytettävä pieni palloinen koriste Ping Pong. Käytän noita syviä lautasia keittolautasina, mutta ne ovat myös erittäin kauniita ja hyviä pasta- tai salaattilautasina.

Raija Uosikkinen oli Arabian yksi pikäaisimpia koristesuunnittelijoita ja työskenteli siellä vuosina 1947-86.Viikko sitten löytyi korurasiaksi tämä pyöreä puinen sorvattu rasia jonka kannessa on liimattuna pahvinen neilikkakimppu ja kyljessä lukee  kaiverettuna Baignets des Baines.Rasian ikää on mahdoton  arvella, mutta kauniisti patinoitunutta romuromantiikkaa, jonka sisälle on kiva kätkeä koruaarteet.

3 kommenttia:

  1. Mahtavan kivoja!!!Pallokuosi erityisesti, mulle, pallofanille iskee silmää..Hyvää illanjatkoa!!

    VastaaPoista
  2. Eikö olekkin kivoja, tykkään myös pallokuosista. Äitini kotona oli Ping Pong kahvikupit ja pitkän pirtinpöydän ääressä juotiin kahvit sinipallollisista kupeista.

    VastaaPoista
  3. Ihania lapsuusmuistoja tulee näistä :) Harmi vaan, kun ei mistään meinaa näitä löytyä! Ovatko muka niin harvinaisia vai valmistettiinko niitä vain pieni erä? Blogisi on muuten todella valloittava, rakastan kirppiksiä ja aarteita :)

    VastaaPoista