sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Katriina kahvipurkki, Tampellan kangas ja syysretkeilyä Sastamalassa

Kirppishamsterin syysviikonloppu on kulunut mukavissa merkeissä narsissin ja tulppaanin sipuleja istuttaen ja hieman retkeillen.  Perjantaina kuitenkin kirppislöytöinä kaksi uutta aarretta: Katriina kahvin purkkikki 1950-60 luvulta ja Tampellan puuvillakangasta. GWS valmistama peltipurkki on hyväkuntoinen ja pidän kovasti tuosta graafisesta suunnitelusta ja sen väreistä. Siinä on samaa tyylikkyyttä kuin vanhoissa Erik Bruunin suunnittelemissa Jaffa-limu mainoksien kuvissa. Katriina on SOK kahvi ja Katriina tekstin alla on AAA laatukahvi  teksti. AAA lyhenne  tulee aina aito aromi sanoista.


Tampellan kangas on itseasiassa 190 cm verhot jotka on tehty leikkaamalla normaali levyinen kangas kahtia. Kankaan ajoittaminen on hankalaa. Hulpiossa lukee Tampella made in Finland ja kangas on tavallista puuvillaa ei puuvillasatiinia. Tyynynpäällisiä näistä ainakin tulee. neljän euron löytö.
Eilen, launataina  Kirppishmsteri osallistui porukkaretkeen joka suuntautui Sastmalan Pyhän Olavin kirkkoon.
Kirkko on yhtäaikaa  keskiaikainen kuin moderni helmi. Tuhopoltosta noussut Feniks lintu.
Sisällä Osmo Rauhalan ja Kuutti Lavosen maalaukset tekevät kokonaisuudesta täydellisen. Pyhän Olavin kirkko on alunperin rakennettu 1506-16 Rautaveden rannalle. Sitä koristivat ennen 31.8.1997 tuhopolttoa 1700-luvulla tehdyt seinämaalaukset. Kirkko kunnostetaan uudelleen ja vuosina 2005-09 taiteilijat maalaavat entisten aiheitten pohjalta entisille paikoille 2000-luvun tulkinnat.

Kirkon vieressä laudunsi lampaita.Tervatun paanukaton kauneutta. Haavasta tehty paanukatto on talkootyön tulos.Kuutti Lavosen maalauksia.Osmo Rauhalan maalukset ovat alttarilla ja se ympäristössä.
Paluumatkalla pysähdyttiin tauolle ja  syksyn kauneutta ja rauhaa  on tässä maisemassa


1 kommentti: