lauantai 3. syyskuuta 2011

London calling - Lontoo kutsuu


Kirppishamsteri oli sukuloimassa Lontoossa ja palasi viime keskiviikkona takaisin Suomeen . Tällä reissulla käytiin Kew Gardenissa - kasvitieteellisessä puutarhassa ja palattiin sieltä laivalla pitkin Thamesia. Käytiin maalaistorilla, British Museumissa, Westminister Abbeyssa ja Garden Museumissa. Shoppailua tehtiin niin Harrodsilla kuin Kirppishamsterin lempparipaikoissa eli charityshop:ssa. Joka kaupunginosassa on omat charityshopsinsa eli hyväntekeväisyyskauppansa, joihin ihmiset  lahjoittvat tavaraa ja vaatteita myytäväksi.
Näitä on mm. Oxfam (iso kehitysapujärjestö), RPSCA (Englannin isoin eläinsuojelujärjestö), Marie Curie, Cancer Research jne. Tällä kertaa ei mukaan lähtenyt kuin mahonkinen kirjeteline 3 punnalla. Siinä on hyvä säilyttää maksettavia laskuja.

Kirppishamsteria kiinostavat vanhat rakennukset ja puutarhat, historia ja tunnelmat.
Sukulaisten kodin aivan lähellä Hornseyssa on St. Maryn  kirkontorni ja osittain villiintynyt puutarha vanhoine hautapaasineen. Hamsteri rakastui kerrassaan tähän paikkaan ja teki yksinään kameran kanssa sinne aamukävelyjä- Koko ajan tuntuu siltä kuin Agatha Christien Neiti Marple tulee kohta vastaan kirkontornin puutarhassa. se on niin peribrittiläinen.


Toinen tämän matkan pieni ja aika tuntematon kohde on Garden Museum  vastapäätä Big Beniä toisella puolen Thamesia. Se on vanhassa keskiaikaisessa luostarissa ja sen puutarhan vehreydessä voi nauttia teen keskellä Lontoota. Teeseurana oli kauniisti laulava punarintakoiras, lempilintujani.
Löysin  St. James Parkista unelmakotini lintujen hoitajan  talon lammen rannalta. Sitä ympäröi kaunis Cottage Garden, mutta kuinka sinne pääsee Kirppishamsteri tekemään pesän?

Kirppishamsteri tykkäsi myös kovasti Kew Gardenin kasvitieteellisestä puutarhasta ja Thamesin rannalla kävelemisestä. Alla kuva  Kew palmuhuoneesta joka on 1800-luvun puolivälistä.   Alue on valtavan iso ja siellä on paljon nähtävää. Se on suosittu picnic kohde.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti