lauantai 25. kesäkuuta 2011

Retroa laatikollinen, 1970-luvun kuppeja eurolla

Kirppishamsteri huomasi kirpputorilla pöydän jonka tavarat oli pantu 50%  alennukseen. Pöydällä oli pahvilaatikollinen kuppeja ja alennuksen jälkeen sille tuli hinnaksi yksi euro. Laatikossa on Melitan valmistamia 1970-luvun lasikuppeja, joilla on punaiset muovipidikkeet. Viidessä kupissa ja  neljässä pidikkeessä lukee Melitta, muut ovat anonyymeja samantyyisiä mutta painavampia. Melitta valmisti settiä joihin kuului nämä kupit ja lasinen kannellinen kahvikannun näköinen kannu. Lieneekö ne alunperin on  tarkoitettu moderneiksi avaruusajan  kahvikupeiksi. Näitä olen nähnyt myös keltaisina ja vihreinä. Melittahan on alunperin saksalainen yritys, jonka perusti Dresdeniläinen kotirouva Melitta Benz 1908. Rouva Benz keksi kahvin suodattamisen paperifiltterin lävitse. Eipä sitä tule aamukahvia keittäessä miettineeksi kuka on keksinyt suodattamisen. Se on jo vanha, yli 100-vuotias keksintö. Hamsterinkin ympärillä on tavaroita, jotka ovat kuin itsestäänselvyyksiä eikä tule aina otettua selvyyttä niitten historiasta ja suunnittelijasta, vaikka sitä kautta paljastuu mielenkiintoista tietoa kulttuurihistoriasta.

Minun joulunpunaiset Melittamukini siirtyvät  glögimukeiksi ja anonyymit lähtevät kiertoon.


Juhannus on sisältänyt enemmän sadetta ja pikkuisen paistetta. Hamsterin puutarha on rehevimmillään: vielä kukkii punalehtiruusu,siperiankurjenmiekat,keltapäivänliljat, himalajan kurjenpolvet, jalopähkämöt,särkyneet sydämet, pikusydämet, tarha-alpit, illakot, jättipoimulehdet ja tähtiputket.1 kommentti:

  1. Meillä käytetään melitta-mukeja lähinnä teen kanssa. Mullakin on näitä punaisia. Valitettavasti on vaan neljä enää jäljellä, kun mies on rikkonut kaksi tiskatessaan (miehet ei saa tehdä kotitöitä :D) Oon nähnyt kaikenvärisiä kirpputoreilla, mutten ole sen tarkemmin kattonut ovatko aitoa Melittaa vaiko painavampaa anonyymia...

    VastaaPoista