sunnuntai 12. kesäkuuta 2011

Kesän ihanuuksia Nanny Stillin Grapponia ja kukkiva pioni

Hellesää, jossa mittari keikkuu +30 asteessa ei ole Kirppishamsterista mikään kirppiskiertely keli.
Hamsterilla on töitten jälkeen kiire omaan pesäänsä, puutarhaan auringonvarjon alle. Lauantaina tuli kuitenkin piipahdettua Kontissa ja viikolla Fidassa joka on työmatkalla. Sieltä mukaan tarttui Nanny Stillin pieniä Grapponia jälkiruokamaljoja 4 kpl. Grapponia oli Riihimäen lasin tuotannossa vuosina 1970-75, sitä valmistettiin kirkkaana, keltaisena, violettina, sinisenä ja satunnaisesti muissa väreissä esimerkiksi ruskeana.


Helteellä olo on siedettävämpi kun Hamsteri voi syödä lempijäätelöään Tiikeriä kauniista lasikulhosta.
Launataina  Kirppishamsteri piipahti Kontissa, sieltä löytyi 2 eurolla vanha retro mtakaherätyskello, joka on olut Kemiran liikelahja, koska siinä lukee Kemira. Vedettävä herätyskello on tarpeen koska meillä on ilmajohtojen vuoksi aika usein sähkökatkoksia. Kontista löytyi myös Helmi Vuorelman tuotantoa oleva käsinkudottu pellavaliina 6 eurolla. Helmi Vuorelmaa ei oikein vielä arvosteta verrattuna Tampellan liinoihin ainakin hintapyyntöjen mukaan.
Lapsena käytiin aina äidin kanssa Vuorelman liikkeessä  käsityötarvike ostoksilla. lapsuuden pikkukaupungissa oli pieni Vuorelman myymälä jossa oli seinällä hyllyköissä ihania villalankoja.Kaupantädit palvelivat tiskin takaa  asiantuntevasti.
 Vuorelma on perinteikäs 100-vuotias yritys ja tunnetuin kansallispuvuistaan.Kirppishamsterin puutarhassa kukkiin valkoinen syreeni "Tammelan kaunotar" ja pioni "Rubra Plena".  Pionin juuri on peräisin vanhan maalaistalon pihapiiristä ja jostain 1940-50 luvulta olevaa erittäin elinvoimaista kantaa.


2 kommenttia:

  1. Vautsi mikä kulho ja mikä pioni. Minulla on Grapponiaa myös,mutta tummanruskeaa. Minulla on pionikin, muttei kukassa vielä.

    VastaaPoista
  2. Pionin kukinta riippuu niin lajikkeesta ja kasvuolosuhteista. Tuo on varsin varhainen kukkija. Toiveissa on saada syksyllä Sarah Bernhard pionin juuri työkaverilla, samallailla vanhaa kantaa kuin tuo ylläoleva 50-luvulta.

    VastaaPoista