sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

"Sä olet mun armain, sä olet minun Bambi"

Kirppishamsteri löysi kirppikseltä  vanhan, pienen bambikynttilän, samanlaisen kuin hänellä oli ollut lapsena 60-luvun alussa, mutta joka oli kadonnut maailman tuuliin vuosikymmenten saatossa. Alkuperäinen kynttilä oli lahja Hokan mummolta, kun muutimme pois naapurista. Hän oli Kirppishamsterin hoitotäti  kun hamsteri oli aivan pieni. bambi oli pienenä tärkeä ja palveli Barbien lemmikkieläimenä leikeissä.


Hokan mummo asui tuossa keltaisessa pienessä mökissä ja Kirppishamsterin oli turvallista kipaista jo pienenä tien yli Hokan mummon luokse. Mummo opetti tekemään oikeaoppisia virpomavitsoja joissa oli silkki- ja kreppipaperikukkasia ja  karjalaiset virpomaluvut itse virpomista varten. Hamsterin perinteeseen kuuluu, virpominen palmusunnuntaina, mutta palkka saadaan vasta pääsiäispäivänä.  Hokan mummo hoiti lasten jalkoihin tulleita nokkosenpolttamia "ootekolonilla" eli sillä perinteisellä Eau de Golognella eli kölninvedellä. Ja aina se auttoi varsinkin jos vielä sai karamellin lisäksi.  Vuosi sitten huhtikuussa  Hamsteri oli syntymäkulmillaan ja otti valokuvan Hokan mummon mökistä. Hokan mummu asui  pienessä nyt ulkoasultaan  nykyaikaistetussa keltaisessa mökissä. Vanhan kotitie on muutoin säilynyt entisellään, vain vanhat talot on peruskorjattu.

Kirppishamsterin pesässä asuu kaksi muutakin bambia jotka ovat löytyneet kirpputorilta.
Eteisessä on bambi kaverinaan pupu, kumpikin on koirien valopantojen naulakkona. löysin ne eurolla Kontista. Aitoa Ikeaa takana olevan tarran mukaan 1994 suunniteltu malli ja puinen bambi tehty käsin Sri Lankassa.Toinen bambipari on jo aikuinen kaurispari keittiön seinässä, kirppislöytö viime vuodelta. Se on näkynyt aikaisemmassakin postauksessani. Seinäkoristeen iästä on mahdoton sanoa mitään, mutta hengeltään ja tyyliltään se on 1960- lukulainen.
Bambit ovat hellyyttäviä, ja nykyään suosittu aihe koriste-esineissä ja erilaisissa printeissä

1 kommentti:

  1. wihtori on horoskoopiltaan kauris ja pitää kovasti paljon bambeista ja kauriista. Varsinkin Kupittaan bambit on must !

    VastaaPoista