keskiviikko 13. huhtikuuta 2011

Nanny Stillin Grappo ja ja vähän teakia

Kirppishamsterin päivän löytö oli neljä kappaletta  Riihimäen lasin valmistamia ja Nanny Stillin suunnittelemia Grappo leipälautasia. Kirkkaiden lautasten kappalehinta oli 70 senttiä.Grappoa valmistettiin vuosina 1967-1973.
Nanny Still  suunitteli Riihimäen Lasille useita laajoja astiakokonaisuuksia, johon kuului juomalaseja, lautasia, maljakoita ja Grappo on yksi niistä. Kirppishamsteri oli löytänyt vuosi sitten 4 kpl samanlaisia sinisiä Grappo-lautasia  myös muutamalla eurolla . Hamsteri olisi ikionnellinen jos vastaan tulisi kirppiksellä muitakin Grappo-sarjan astioita. Kirppishamsterilla on yksi iso, sininen Stillin suunittelema  Riikinkukko (suunniteltu vuonna 1969) lautanen joka sopii mainiosti noiden Grappo lautasten kanssa tarjoiluastiaksi.Nuo kirkkaat lautaset ovat ruotsalaisella 1960-luvun teak tarjottimella. sen on valmistanut Jie Verkstad.
Nykyään se on  toimii Jie-Gantofta Keramik nimellä, valmistaen koriste-esineitä keramiikasta. Puuesineiden valmistaminen loppui yritykseltä 1960-luvun puolivälissä.Kaunis teak tarjotin oli 3,50€ löytö.

Päivän kolmas löytö oli ensimmäinen sinivuokon nuppu tuossa meidän takametsikössä, kun kävin koirien kanssa iltalenkillä. Samaan aikaan kurjet huutivat metsikön takaisella pellolla -vahva kevääntuntu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti