sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Kirppishamsterin viikonloppuhamstraukset

Lauantaina Kirppishamsteri teki  sellaisen perusteellisen kirppiskiertueen ja mukaan tarttui sitä sun tätä.
Sarviksen Majuri-henkaria ja Katrilli-sarjan matalaa neliskanttista oranssia ruokalautasta.Sarvis ansaitsee oman postauksensa kun sopiva hetki koittaa. Kierroksen suurimpia löytöjä oli hyväkuntoinen talonpoikais tuoli 1800-1900-luvun vaihteesta. Se on tehty puunauloilla, alkuperäisvärinen ja tyylillisesti biedermeieria jäljittelevä.Tuolin hinta oli kohtuullinen 30€.

Tuolin pohjaan on kirjoitettu  lyijykynällä vanhanaikaisella käsialalla Elli Järvinen Lapinlahdenkatu 14 B 34 puh. k. 31082 ja sarjanumero. Tuoli on ilmeisesti merkattu sota-aikana evakointia varten. Kirppishamsterista on kiehtovaa jos esineessä on merkintöjä, silloin voi kuvitella sen omistajan kohtaloa.. Onko Elli ollut maalaistyttö joka on muuttanut Helsinkiin  töihin, avioitunut ja asunut Lapinlahdenkadulla? Tuoli on lähtenyt aikoinaan kotoa mukaan  kalusteeksi. Onko se Ellin isän tekemä, näkikö hän jossain herrasväen salissa biedermeier kaluston ja ihastui siihen? Kun Elli on jäänyt Helsinkiin niin tuoli on siirtynyt palveleman keittiön tuolina. Koska Elli Järvisellä on kotipuhelin , niin tuohon aikaan hän on ollut keskiluokkaan kuuluva henkilö. Puhelin oli tuolloin 1930-40 luvuilla kallis hankinta.

Toinen hamstrauslöytö on 1950-luvun hedelmäkori 10 eurolla, juuri sitä himoitsemaani veneenmuotoista mallia, mustaa rautalankaa ja kahvoissa valkoiset muovinauhapunokset.Toisessa päässä tukijalkana on musta puuhelmi. 2 kommenttia: