keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Kirppishamsteri on romantikko ja akvarellilöytöjä

Kirppishamsteri tunnustautuu romantikoksi ja on ikionnellinen näistä kahdesta kirppislöydöstä, jotka olivat 50% alennuslapulla varustetulla pöydällä. joskus vain jotkut asiat ovat tarkoitetut juuri minulle ja näin kävi näiden taulujen kanssa. Kirppishamsteri ihmetteli etteivät ne olleet kelvanneet kenellekkään. 

Kyseessä on  tällaisen löytö: kaksi kappaletta  kehystettyjä ja signeerattuja akvarelleja , jotka on maalannut Pam (Pamela) Bowen  Ellesmerestä Shropshiresta, Englannista -pikkuruisesta kaupungista Walesin rajalta. Taulujen takana on taitelijan  osoitetiedot tarroissa. Googlen avulla selvitin että hän on taideopettaja joka on erikoistunut kasviaiheisiin akvarelleihin  ja maalaa oman talonsa April Cottagen  puutarhaa pitäen siitä kuvitettua päiväkirjaa. Nämä maalaukset ovat 1990-luvun alusta. Miten ne ovat tuleet Suomeen , on minulle arvoitus. Kiehtovaa miettiä miten ne olisivat tänne matkanneet. Pidän kovasti puutarha- ja kasviaiheisista tauluista, joita on muitakin seinillä.

Ensimmäinen taulussa lukee  Yellow Hor'ned Poppy, April Cottage Aug '92Toisessa työssä on aiheena  Clematis Montana May' 93.Työt kuuluvat siihen pitkään englntilaiseen luontoaiheisten akvarellien traditioon, joista on Suomessa julkaistu mm. Edith Holdenin luontopäiväkirjat : Nuoren naisen  Päiväkirja luonnontapahtumista 1906 ja luontopäiväkirja 1905. Minulla on myös ihana Margaret Shawn  Countrywoman's Journal 1926-28 ja Gordon Beningfieldin  Luonnonkirja. Syksyn ja talven pimeydessä on ihana lepuuttaa silmiään ja mieltään kirjojen kauniiden kuvien ja tarinoiden mailmassa. jaksan loputtomiin ihailla näitä taidokkaita  ja herkkiä akvarelleja. Kynttilän valossa  ja tuoksuvan lämpimän teekupin kanssa on ihana käpertyä sohvan nurkkaan kirjoineni ja sulkea paha maailma pois. Mummokoira vain tuhisee jalkopäässäni täydessä unessa siinä lukiessani.
Unikot löysivät paikkansa työpöydän yläpuolella ja clematis ystäväni Anun tekemän akvarellin yläpuolella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti