sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Terapiaa espanjalaisesta tunnelmantekijästä

Kirppishamsteri on viime ajat keskittynyt myyräjahtiin. Hamsteri ja myyrä eivät sovi samaan puutarhaan, se on sota nyt. Viime syksynä teki tuhojaan vesimyyrä ja nyt joku tekee koloja perennapenkkiin. Joko vesimyyrä jälleen tai idän kenttämyyrä. Tällä hetkellä on pari täristintä jotka pitävät ääntä. Seuraavaksi etsitään loukkua joka ei ole vaaraksi koirille.Hyviä myyrän karkotus vinkkejä otetaan vastaan.Aiemmin ei ole myyrät vaivanneet, mutta nyt ne ovat iso riesa. Tulppaanit ja sireeni syöty, syksyllä menivät kuunliljat.

Kuin terapiaksi löytyi kirppikseltä, sieltä kuuluisalta ylähyllyltä jonne eivät ihmiset osaa katsoa tällainen kaunis tunnelmantekijä.
Sehän on Ulla Procopén (1921-68)  suunnittelema Valencia sarjan hyväkuntoinen kynttilänjalka. Procopé suunnitteli molemmat sekä ND-astiaston että Valencia koristeen.Se on kirppislöytönä harvinaisuus, sillä ainakaan näillä kulmilla ei ole Valenciaa näkynyt kirpputoreilla lainkaan. Niin kerätty ja haluttu sarja se on. Hamsterin käpäliin jalka tuli vielä kohtuullisella hinnalla 28€.Valenciahan on koboltinsininen ja käsinmaalattu, sitä valmisti Arabia vuosina 1960-2002.Käsinmaalattujen Valencia astioiden pohjassa on kaksi signeerausta. Kynttilänjalan pohjassa on UP/SL, UP tarkoittaa suunnittelijaa Ulla Procopéta ja toinen nimikirjainpari on koristeen maalaajan.
Valenciaan kuuluu kolme erilaista kynttilänjalkamallia ja hamsterin mielestä tämä on kaunein pelkistetyn yksinkertaisen muotonsa vuoksi johon leveä "kaulus" tuo linjakkuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti