sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Äitienpäivänä ruusuja ja muita kukkia kirppislöydöissä
Kirppishamsterin puutarhassa pieni tuoksuorvokki on aloittanut kukintansa  Äitienpäivän ilona. Kukkia on löytynyt myös kirpputoreilta.
Kirppishamsterin käpäliin tarttui perjantaina Punaisen Ristin Kontista kaunis koivuvanerinen rasia jossa on käsimaalattu kukkakuvio kannessa ja sivuilla. yhdellä sivulla on  päivämäärä 12.2.47 ja nimikirjaimet.
Sisällä pohjalla on 40-luvun kankaalla päällystetty levy ja pula-ajan henkeen lukon virkaa toimittaa naula. Olisiko kyseessä tavallista isompi korurasia, sillä rasia on 46cm pitkä ja 13 cm leveä. Lahjaksi tehty laatikko on hyvässä kunnossa.

Kauniin keväisen Äitienpäivän kunniaksi Kirppishamsteri päätti esitellä muitakin  kirppikseltä löytyneitä kukka-aarteitaan. Tässä kukkia kaikille äideille.
Minulla on toinen vanerirasia, jossa säilytän kukkien ja vihannesten siemeniä puutarhaani varten, sen löysin myös Kontista vuosi sitten ja hinta oli vain pari euroa. Ruusumaalaus  kannessa on kauniisti patinoitunut.Kirppishamsteri  pitää kovin vanhoista alkuperäisisä kehyksissä olevista painokuvista ja tämä ruusutaulu 1920-30 luvulta on työpöydän yläpuolella. Valokuvausta varten nostin sen läppärin päälle jotta siihen ei tule niin paljon heijastuksia.


Kukka-aiheet ja erityisesti ruusut ovat ylivoimaisesti suosituin kuvitus esineessä kuin esineessä.
gws eli Georg Wilhelm Sohlberg oy:n tunnus löytyy näistä peltiesineistä 1950-luvulta. Peltipurkkeja on toinenkin mustalla pohjalla ja molemmissa säilytän koirankeksejä. tarjottimen löysin viime viikolla kirppikseltä 5 eurolla jossa sitä myytiin  venäläisenä tarjottimena. Nuo gws tunnukset on usein minimalistisen pieniä ja laitettuna huomaamattomaan paikkaan. Tarjottimesta löytyy myös toinen kukka-aihe jossa on keltainen ja valkoinen begonian kukka mustalla pohjalla.

TUKO:n kahvipurkki on  hienssa kunnossa ja  sieltä 1970-luvulta. Se löytyi 2 viikkoa sitten vitosella kirppikseltä. Kirppishamsterilla on kirpputoreilla paulapurkki-mitta mikäli Paula-kahvipurkista pyydetään enemmän kuin 5 euroa ja purkki ei ole huippukuntoinen on pöydän hintataso yleensä ylihinnoiteltu. Sama koskee näitä Tukon ruusupurkkeja.
Ennestään minulla hieman kuluneempi kappale jonka kierrätän lahjana tai myyn seuraavan kerran kirppiksellä kun otan itse pöydän.Tämänkin purkin on tehnyt gws. Kuten tarjottimessa kuin noissa purkeissa on ruusut valokuvina jotka on painettu peltitavaroihin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti