lauantai 31. joulukuuta 2011

Joulupukin tuomat aarteet ja Aarikkaa, Marimekkoa ja Tampellaa

 Kirppishamsteri  toivottaa Hyvää Uutta Vuotta kaikille tämän blogin lukijoille ja  hyviä löytöjä kirppiksiltä ensi vuonnakin ja sukeltamista vanhojen esineiden lumoukseen.


Kirppishamsteri on selvinnyt  Joulun juhlinnasta ja  Tapaninpäivän myrskyn sähkökatkoksesta. Joulupukki olikin antelias ja toi ihania retrolahjoja. Kirppishamsterin äiti antoi kaksi Aarikan ruskeavalkoista 1960-luvun purkkia:  Tuliaskuvioisen purkin sisällä oli Hanna-täti pikkuleipiä ja Raita-purkissa lakuja.



Vihreä Aarikan Kulkuri-kynttilänjalka

Marimekko vuodelta 1966
Ennen joulunpyhiä Kirppishamsteri teki muutamia mainioita kirppislöytöjä.Aarikan Kulkuri-kynttilänjalan  vuodelta 1966  ja Marimekon vintagemekon myös vuodelta 1966. Vanhoissa Marimekon vaatteissa on kankainen merkki niskassa jossa on valmistusvuosi. Uudessa vanhassa mekossa oli  juhlavaa ottaa aatto vastaan.

Lisäksi löytyi tällainen 1960-luvun Tampellan pellavainen astiapyyhe keittiön kaunistukseksi.

tiistai 6. joulukuuta 2011

Tampellan joulupyyheliinat

Kirppishamsterin  keittiön astiapyyhkeinä on pellavaisia liinoja ja joulukuussa tietysti jouluaiheisia. Hamsteri oli hieman laiska ja ei silittänyt pyyhkeitä ennen kuvaamista. Kaikki pyyhkeet ovat 1980-luvulta. Jouluisilla tekstiileillä  on helppo luoda joulun tunnelmaa.


Pyyheliinan hulpiossa lukee aiheen nimi Piirileikki

Airikka-Lammen suunnittelema

sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Kirppishamsterin pieni joululiinanäyttely


Toisen adventtisunnuntain kunniaksi Kirppishamsteri kokosi pienen joululiinanäyttelyn omista varastoistaan.
Liinat ovat peräisin 1950-70 luvuilta. Kunkin vuosikymmenen liinat heijastavat oman aikakautensa suunnittelua ja värimaailmaa.

Kirppishamsterin lapsuudenkodissa oli tällaisia 1950-luvulta peräisin olevia ohuita,  puuvillaisia  kaitaliinoja ja tuo lapset ja joulupukki oli suosikkini.Näitä liinoja on usealla eri kuviolla.Liinat ovat hyvin perinteisiä aihepiiriltään ja realistisia kuvitukseltaan. Värit ovat yleensä hillityn jouluiset.




Tässä  myös 1950-luvun liina.


Seuraavalla vuosikymmenellä 1960-luvulla oli tällaisia kauniita myöskin puuvillaisia  punavalkoisia liinoja. Painokuvio on hienostuneen tyylitelty ja  yksinkertainen väritys korostaa tätä.Näitä liinoja on eri kokoisia ja eri koristeaiheilla.


1970-luvun joululiinat ovat väreiltä vuosikymmenelle tyypillisiä, kuviot ovat hyvin  pelkistettyjä ja värit ovat voimakkaita 70-luvun paletista. Se 70-luvun tyyppiväri ruskea tulee joululiinoihin uutena värinä.





Lopuksi vielä käsityönäyte puuvillalangalla kirjottu pieni kaitaliina.